მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 19 » ხალვა
17:19
ხალვა


ხალვა

 

მასალა:

მზესუმზირა 2 ჭიქა

პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა

შაქარი 0,5 ჭიქა

მცენარეული ზეთი 100მლ.

წყალი 0,5 ჭიქა.

მომზადება:

მზესუმზირა გავარჩიოთ და მოვხალოთ  მშრალ ტაფაზე, შემდეგ 2–ჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში, დავამტოთ ზეთი და კარგად ავურიოთ. ფქვილი მოვხალოთ მშრალ ტაფაზე (ფქვილი უნდა გახდეს ოდნავ ყავისფერი), დავამატოთ გატარებულ მზესუმზირის ნარევს, ავურიოთ და გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში. შაქრი გავხსნათ წყალში, დავდგათ გაზქურაზე და ადუღების შემდეგ ვხარშოთ სიროფი 7 წუთი, შემდეგ მომზადებული სიროფი დავასხათ ფქვილიან მასას, კარგად ავურიოთ, მოვათავსოთ ფორმაზე, ზედაპირი კარგად მოვუსწოროთ და გაცივების შემდეგ შევდგათ მაცივარში (საყინულეში) 12 საათით.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2046 | დაამატა: natia | ტეგები: ხალვა | რეიტინგი: 4.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: