ქათმის ფრთები ქლიავის სოუსში
მასალა:
ქათმის ფრთები 10ც.
ქლიავი 10–20ც.
შაქარი 1/3 ჭიქა
ძმარი 1–2 ს/კ.
უცხო სუნელი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ქლიავს მოვაშოროთ ყუნწები და კურკები, დავამატოთ ცოტა წყალი, შაქარი
და დავდგათ გაზქურაზე 5 წუთით. ქათმის ფრთები მოვათავსოთ ქვაბში, დავამატოთ
მარილი, უცხო სუნელი, ძმარი, დავასხათ მომზადებული ცხელი სოუსი და გავაჩეროთ
დასამარინადებლად გრილ ადგილზე 30 წუთით. შემდეგ მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და
შევდგათ აირღუმელში 30 წუთით, ან რამდენიც დაჭირდება.
|