ქათმის ფრთები ჭარხლით
მასალა:
ქათმის ფრთა 10ც.
ჭარხალი 1ც.
მაიონეზი 3–4 ს/კ.
ნიორი, დაფქვილი წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ჭარხალი გავასუფთავოთ, დავამატოთ დანაყილი ნიორი, მარილი, წიწაკა,
მაიონეზი და კარგად ავურიოთ. ქათმის ფრთები მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და
შევდგათ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 10 წუთით, როცა შეწითლდება
ქათმის ფრთები გამოვიღოთ აირღუმელიდან, წავუსვათ მომზადებული სოუსი და კვლავ
შევდგათ აირღუმელში 20 წუთით, ან რამდენიც დაჭირდება.
|