მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1356
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 18 » კარტოფილის პონჩიკები სოსისით
18:50
კარტოფილის პონჩიკები სოსისით


კარტოფილის პონჩიკები სოსისით

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 600გრ.

შაქარი  2 ს/კ.

კარაქი ან მარგარინი 2 ს/კ.

კვერცხი 2ც.

საფუარი (დროჟი) 30გრ.

წყალი ან რძე 1 ჭიქა

მარილი  1ჩ/კ.

 

შიგთავსი:

კარტოფილი 1კგ.

სარდელი 5ც.

პილპილი და მარილი გემოვნებით.

ზეთი შესაწვავად.

 

მომზადება:

საფუარი გავძრათ თბილ წყალში, დავამატოთ შაქარი, მარილი კარგად ავურიოთ, დავამატოთ კვერცხი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, ბოლოს დავამატოთ დარბილებული კარაქი (ან ზეთი) გადავზილოთ, დავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 3–4 საათით ამოსასვლელად. (ამოსვლის პეროდში ცომი გადავზილოთ 2–ჯერ, პირველად 1–1,5 საათის შემდეგ, ხოლო მეორედ 2 საათის შემდეგ).  სარდელი მოვხარშოთ და დავჭრათ კუბიკებად. კარტოფილი გავასუფთავოთ, მოვხარშოთ, გავაკეთოთ პიურე, დავამატოთ დაჭრილი სარდელი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული ცომი დავყოთ ნაწილებად, თითოეულ ნაწილში მოვათავსოთ მომზადებული შიგთავსი, შევახვიოთ და შევწვათ ტაფაზე ან ქვაბში დიდი რაოდენობით ზეთში.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1596 | დაამატა: natia | ტეგები: კარტოფილის პონჩიკები სოსისით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: