მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1356
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 19 » გრილიაჟი
17:01
გრილიაჟი


გრილიაჟი

 

მასალა:

შოკოლადი 200გრ.

ნიგოზი 250გრ.

შაქარი 150გრ.

ლიმონის წვენი 20მლ.

გამოდის 25 ცალი.

მომზადება:

ნიგოზი დავჭრათ დანით წვრილად. ქვაბში ჩავასხათ 50მლ. წყალი და ჩავყაროთ შაქარი, დავდგათ ქვაბი გაზქურაზე და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე (სიროფი უნდა შესქელდეს და მიიღოს ოქროს ფერი), შესქელების შემდეგ დავამატოთ ლიმონის წვენი და კარგად ავურიოთ. შემდეგ ჩავყაროთ დაჭრილი ნიგოზი და ყველაფერს კარგად ავურიოთ კოვზით (ნიგოზის ნაჭრებს სიროფი ყველა მხრიდან უნდა ფარავდეს), 5 წუთის შემდეგ ქვაბი გადმოვდგათ გაზქურიდან და მიღებული მასისგან კოვზის საშუალებით გავაკეთოთ პატარა ბურთები, დავაწყოთ კარაქწასმულ თეფშზე, რათ ცხელი გრილიაჟი არ მიეკროს თეფშს, დროდადრო კოვზი დავასველოთ ცივი წყლით. გრილიაჟი გავაჩეროთ გრილ ადგილზე გასაცივებლად 20–30 წუთი. ამ დროის განმავლობაში შოკოლადი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე, გამდნარ შოკოლადში სათითაოდ ამოვავლოთ გრილიაჟები, დავაწყოთ კარაქწასმულ თეფშზე და შევდგათ მაცივარში სანამ მთლიანად არ გაცივდება.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2579 | დაამატა: natia | ტეგები: გრილიაჟი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: