გოგრა სიცილიურად
მასალა:
გოგრა 1კგ.
ზეთი 5 ს/კ.
ნიორი 1 კბილი
შაქარი 1 ს/კ.
ცოტა დაფქვილი დარიჩინი
თეთრი ღვინის ძმარი 125მლ.
ერთი მუჭა პიტნის ფოთოლი (ახალი)
შავი პილპილი გემოვნებით.
მომზადება:
გოგრა გავასუფთავოთ კანისგან და თესლებისგან, დავჭრათ საშუალო ზომის
ნაჭრებად. ზეთი გავაცხელოთ დიდ ტაფაზე, დაჭრილი გოგზა შევწვათ ნიორთან (ნიორი
წინასწარ გავასუფთავოთ) ერთად 3 წუთის განმავლობაში, როდესაც ნიორი შემუქდება,
ამოვიღოთ ტაფიდან, შემდეგ ტაფა გოგრით გადმოვდგათ გაზქურიდან და გადავწუროთ
ზედმეტი ცხიმი, გოგრას მოვაყაროთ შაქარი და დარიჩინი, კარგად ავურიოთ, დავასხათ
ძმარი, დავამატოთ პიტნა, პილპილი, დავაფაროთ თავზე და გავაჩეროთ 15 წუთი. სუფრაზე
შეგვიძლია გავიტანოთ ცხლად ან ცივად.
|