გაყინული მარწყვი და
ნაყინი
მასალა:
ნაყინი 1,5 ჭიქა
მარწყვი 4 ჭიქა
მომზადება:
მარწყვი გავასუფთავოდ, გავრეცხოთ, და
დავჭრათ რამოდენიმე ნაწილად, დავამატოთ ნაყინი და კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით 2
წუთი ერთიანი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა ჩავასხათ ერთჯერად ჭიქებში, თითოეულს
შუაში დავარჭოთ ნაყინის ჩხირები და შევდგათ მაცივარში (საყინულეში) რამოდენიმე
საათით. გაყინვის შემდეგ გაყინულ მასას ბრთხილად მოვაშოროთ ჭიქები.
|