მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 19 » ბანანი მანდარინის სოუსით
17:27
ბანანი მანდარინის სოუსით


ბანანი მანდარინის სოუსით

 

მასალა:

ბანანი 5–6ც.

მანდარინი 2–3ც.

ლიმონი 1ც.

შაქარი 150გრ.

სახამებელი (კრახმალი) 120გრ.

პურის ფქვილი 250გრ.

სოდა 1ჩ/კ.

წყალი 400მლ.

მცენარეული ზეთი შესაწვავად.

მომზადება:

ბანანები გავასუფთავოდ და თითოეული დავჭრათ ორ ნაწილად (სურვილისამებრ შეგვიძლია დავჭრათ უფორო მეტ ნაწილადაც). მანდარინს და ნახევარ ლიმონს გამოვწუროთ წვენი (მანდარინი შეგვიძლია შევცვალოთ ერთი ცალი ფორთოხლით), დავამტოთ შაქარი და ვადუღოთ სანამ შაქარი არ გადნება. 2ჩ/კ. სახამებელი (კრახმალი) გავძრათ წყალში ან წვენში და დავამატოთ მომზადებულ სიროფს, ცოტა ხანი ვადუღოთ და გადმოვდგათ გაზქურიდან. ცალკე ჯამში ფქვილს დავამატოთ სახამებელი (კრახმალი), სოდა, ცივი წყალი და კარგად ავურიოთ, მომზადებულ მასაში ამოვავლოთ დაჭრილი ბანანები და შევწვათ ზეთში. შეწვის შემდეგ გადმოვიღოთ სასურველ ფორმაზე და მოვასხათ მომზადებული მანდარინის სიროფი. სუფრაზე გავიტანოთ ცხლად.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 1617 | დაამატა: natia | ტეგები: ბანანი მანდარინის სოუსით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: