აფხაზური აჯიკა
მასალა:
წითელი ცხარე წიწაკა 500გრ.
ნიორი 6–8 კბილი
ქინძის თესლი 15გრ.
კამის თესლი 10გრ.
რეჰანის თესლი 10გრ.
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ქინძის, კამის და რეჰანის თესლი დავნაყოთ, დავამატოთ დანაყილი ნიორი
და კარგად ავურიოთ. წიწაკა გავასუფთავოდ (ყუნწისგან და მარცვლებისგან) და
გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, დავამატოთ ნივრიანი მასა, მოვაყაროთ მარილი და
კარგად ავურიოთ. მომზადებული აჯიკა მოვათავსოთ მინის ქილაში, დავაფაროთ თავზე და
შევინახოთ მაცივარში.
|