ანაშარცვი (აფხაზური)
მასალა:
კიტრი 1კგ.
ნიორი 4-5 კბილი
ნიახური 2 ძირი
ოხრახუში 1-2 ძირი
ცხარე წიწაკა 1–2ც.
დაფნის ფოთოლი 1ც.
ალუბლის ფოთოლი 2–3ც.
მარილი 50–60გრ.
მომზადება:
კიტრი გავრეცხოთ, მოვაჭრათ ძირები და მოვათავსოთ მინის ქილაში. ქვაბში ჩავასხათ წყალი (წყალი იმ რაოდენობით რამხელა ქილაც გვაქვს),
დავდგათ გაზქურაზე, დავამატოთ მარილი, ოხრახუში, დაფნა, ვადუღოთ 10–15 წუთი,
შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან და ცოტათი გავაცივოთ. ქილაში ჩაწყობილი კიტრის თავზე
მოვათავსოთ დანაყილი ნიორი, ნიახურის ძირები, ალუბლის ფოთლები, დავასხათ
მომზადებული მარილ–წყალი და დავაფაროთ თავსახური. კიტრი 1 დღის შემდეგ მზად
იქნება.
|