მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1356
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 31 » ალუჩის ჯემი
19:55
ალუჩის ჯემი


ალუჩის ჯემი

 

მასალა:

მწიფე ალუჩა 2კგ.

შაქარი 1,6კგ.

მომზადება:

ალუჩა გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, დავდგათ გაზქურაზე, დავასხათ 1 ჭიქა ადუღებული წყალი, და ვხარშოთ, როდესაც ალუჩას კანი მოძვრება გადმოვდგათ გაზქურიდან, გადავავლოთ ცივი წყალი, თითოეულს მოვაცალოთ კანი, შემდეგ კი გავხეხოთ (დუშლაკზე), გახეხილ მასას დავამატოთ შაქარი, კარგად ავურიოთ და დავდგათ გაზქურაზე. წამოდუღების შემდეგ ვხარშოთ 5 წუთი, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავაცივოთ, კვლავ დავდგათ გაზქურაზე, წამოვადუღოთ, წამოდუღების შემდეგ ვხარშოთ 5 წუთი, კვლავ გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავაცივოთ და ერთხელ კიდევ გავიმეოროთ ზემოთ აღნიშნული პროცედურა და შემდეგ ჩავსხათ მომზადებული ჯემი ქილებში.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 3582 | დაამატა: natia | ტეგები: ალუჩის ჯემი | რეიტინგი: 2.7/3
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: