აბხვასა სისზბალ–მწვანე ტყემლის საწებელი
(აფხაზური)
მასალა:
მწვანე ტყემალი 1კგ.
აჯიკა 1 ს/კ.
ქინძი 10–12 ძირი.
პიტნა 3–4 ძირი
ნიორი 2–3 კბილი
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ალუჩა გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ 2 ჭიქა წყალი, დავდგათ
გაზქურაზე და ვხარშოთ 3–5 წუთი, შემდეგ სითეხე გადავასხათ, ხოლო ალუჩა გავხეხოთ
(დუშლაკზე), დავამატოთ აჯიკა, წვრილად დაჭრილი მწვანილები, დანაყილი ნიორი,
მოვაყაროთ მარილი, დავასხათ 1 ჭიქა ადუღებული წყალი და კარგად ავურიოთ.
|