ვაშლის და მანდარინის კომპოტი
მასალა:
ვაშლი 250გრ.
მანდარინი 4ც.
შაქარი 150გრ.
მომზადება:
მანდარინი გავასუფთავოდ და დავყოთ ლებნებად. მანდარინის კანს
მოვაცალოთ თეთრი რბილობი და კანი დავჭრათ წვრილად, დავასხათ 1 ჭიქა წყალი და
წამოვადუღოთ, შემდეგ გადმოვიღოთ თუშფალანგზე. ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ 2
ჭიქა ადუღებული წყალი, ავურიოთ, დავამატოთ მანდარინის ცედრა (კანი), გასუფთავებული
და დაჭრილი ვაშლი და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე 10 წუთი, სანამ ვაშლი არ დარბილდება.
მომზადების შემდეგ კომპოტს დავამატოთ გასუფთავებული მანდარინი და მზადაა.
|