უხა
მასალა:
თევზი (სკუმბრია) 500გრ.
წყალი 3ლ.
სტაფილო 3ც.
კარტოფილი 5–6ც.
ხახვი 2 თავი
ოხრახუშის ძირები, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
წყალი ავადუღოთ, ჩავაწყოთ ოხრახუშის ძირები, მრგვალად დაჭრილი
სტაფილო, ნახევარმთვარისებულად დაჭრილი ხახვი, როდესაც წამოდუღდება ჩავაწყოთ
მრგვალად დაჭრილი კარტოფილი, კვლავ წამოვადუღოთ, შემდეგ ჩავაწყოთ დაფნის ფოთოლი,
საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი თევზი, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და ვხარშოთ
მომზადებამდე. (სურვილისამებრ შეგვიძლია უხას დავამატოთ კარაქი და მოვაყაროთ
დაჭრილი ოხრახუში).
|