წიწიბურას ტოლმა (სამარხვო)
მასალა:
კომბოსტო 1 თავი
ფარში:
წიწიბურა (გრეჩიხა) 1,5 ჭიქა
კარტოფილი 4–5ც.
ხახვი 3–4 თავი
წიწაკა და მარილი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
კომბოსტო დავშალოთ ფოთლებად (თითოეულ ფოთოლს მაგარი ნაწილი მოვაჭრათ)
და მოვწალოთ ადუღებულ წყალში, დარბილებამდე, შემდეგ თითოეულ ფოთოლში გადავახვიოთ
მომზადებული ფარში. ქვაბში ჩავსხათ 4–5
ს/კ. ზეთი, ჩავაწყოთ შეხვეული ტოლმები და დავასხათ ადუღებული მარილწყალი
(მარილწყალი უნდა ფარავდეს ტოლმას) დავდგათ გაზქურაზე და ვხარშოთ მომზადებამდე.
(სურვილისამებრ მარილწყალს შეგვიძლია დავამატოთ ტომატ–პასტა).
ფარშის მომზადება:
კარტოფილი გავასუფთავოდ, მოვხარშოთ და გავაკეთოთ პიურე, შემდეგ
დავამატოთ წვრილად დაჭრილი და ზეთში მოთუშული ხახვი, ნახევრად მოხარშული წიწიბურა,
მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და კარგად ავურიოთ.
|