თაფლის პეროგი
მასალა:
პურის ფქვილი (გაცრილი) 250–300გრ.
მაგარი ყავა 250მლ.
შაქარი 1 ჭიქა
თაფლი 3 ს/კ.
ნიგოზი 1/2 ჭიქა
ქლიავის ჩირი 1/2 ჭიქა
სოდა 1 ჩ/კ.
ცოტა მარილი.
მომზადება:
მოვადუღოთ ყავა, გავფილტროთ, დავამტოთ
შაქარი, თაფლი, დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ შაქრის გადნობამდე, განუწყვეტლივ
ვურიოთ, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ქლიავის ჩირი და
ნიგოზი, სოდა, მარილი, ფქვილი და კარგად
ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია). მომზადებული ცომი
ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ, ფქვილმოყრილ ფორმაში და გამოვაცხოთ 170*
ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 70–80 წუთის განამავლლოობაში.
გამოცობის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|