მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 2 » თაფლის პეროგი
16:45
თაფლის პეროგი


თაფლის პეროგი

 

მასალა:

პურის ფქვილი (გაცრილი) 250–300გრ.

მაგარი ყავა 250მლ.

შაქარი 1 ჭიქა

თაფლი 3 ს/კ.

ნიგოზი 1/2 ჭიქა

ქლიავის ჩირი 1/2 ჭიქა

სოდა 1 ჩ/კ.

ცოტა მარილი.

მომზადება:

მოვადუღოთ ყავა, გავფილტროთ, დავამტოთ შაქარი, თაფლი, დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ შაქრის გადნობამდე, განუწყვეტლივ ვურიოთ, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ქლიავის ჩირი და ნიგოზი, სოდა, მარილი, ფქვილი  და კარგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია). მომზადებული ცომი ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ, ფქვილმოყრილ ფორმაში და გამოვაცხოთ 170* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 70–80 წუთის განამავლლოობაში. გამოცობის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 2074 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლის პეროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: