მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1347
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 2 » თაფლის კექსი (სამარხვო)
16:49
თაფლის კექსი (სამარხვო)


თაფლის კექსი (სამარხვო)

 

მასალა:

თბილი წყალი 250მლ.

თაფლი 2 ს/კ.

შაქარი 0,5 ჭიქა

მცენარეული ზეთი (სუნის გარეშე) 0,5 ჭიქა

პურის ფქვილი 1,5–2 ჭიქა

სოდა 1,5 ჩ/კ.

ცოტა მარილი

(ცომში სურვილისამებრ შეგვიძლია ავურიოთ ნებისმიერი ხილის ჩირი ან ნიგოზი).

მომზადება:

თბილ წყალს დავამატოთ თაფლი, შაქარი, მარილი, ზეთი და კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ გაცრილი ფქვილი, სოდა და ვურიოთ ხელის სათქვეფით ერთიანი მასის მიღებამდე (ცომი უნდა გამოვიდეს თხევადი, ალადების ცომზე შედარებით თხელი). მომზადებული ცომი ჩავსხათ სასურველ ფორმებში, დაახლოებით 2/3 სიმაღლეზე (კეკსი ცხობის პერიოდში კარგად ამოდის) და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში, დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ ცოტა შევაგრილოთ და შემდეგ გადმოვიღოთ ფორმებიდან. სურვილისამებრ შეგვიძლია მოვაყაროთ შაქარის პუდრა.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 3805 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლის კექსი (სამარხვო) | რეიტინგი: 4.7/3
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: