მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 14 » თაფლის და ნიგვზის ტორტი (სამარხვო)
16:05
თაფლის და ნიგვზის ტორტი (სამარხვო)


თაფლის და ნიგვზის ტორტი (სამარხვო)

 

მასალა:

ფირფიტა:

თაფლი 5 ს/კ.

ქარაქი ან მარგარინი (სამარხვო) 150გრ.

ბრინჯის ფქვილი 1 ჭიქა

პურის ფქვილი 2–3 ჭიქა

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ.

 

კრემი:

სოიოს რძე 2 ჭიქა

ბრინჯის ფქვილი 2 ს/კ.

თაფლი 3 ს/კ.

ნიგოზი 100გრ.

ცოტა მარილი

ვანილი გემოვნებით.

 

გასაფორმებლად:

ქიშმიში, გარგარის ჩირი და ნიგოზი გემოვნებით.

 

მომზადება:

თაფლს დავამატოთ გამდნარი კარაქი. პურის ფქვილს დავამატოთ ბრინჯის ფქვილი, გამაფხვირებელი და კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ თაფლი–კარაქით და მოვზილოთ ცომი, მომზადებული ცომი გავყოთ 4 ნაწილად. თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ თხლად (მრგვალად), მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე  და გამოვაცხოთ აირღუმელში.

 

კრემის მომზადება:

რძეში გავხსნათ ბრინჯის ფქვილი, ვანილი, დავდგათ გაზქურაზე და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე შესქელებამდე (ხარშვის პერიოდში განუწყვეტლივ ვურიოთ, ხის კოვზით), შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავამატოთ ცოტა მარილი, თაფლი, გატარებული ნიგოზი და კარგად ავურიოთ.

 

ტორტის აწყობა:

გამომცხვარ ფირფიტას წავუსვათ მომზადებული კრემი, დავაფაროთ მეორე ფირფიტა, კვლავ წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მესამე ფირფიტა, წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეოთხე ფირფიტა, წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ ცოტა წვრილად დაჭრილი ნიგოზი და გავაფორმოთ ქიშმიშით და გარგარის ჩირით. (სურვილისამებრ შეგვიძლია თითოეულ ფირფიტას დაკრემვის შემდეგ მოვაყაროთ ქიშმიში) გავაჩეროთ ერთი დღე მაცივარში.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 2437 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლის და ნიგვზის ტორტი (სამარხვო) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: