მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 15 » ტორტი „ზღაპარი“
17:59
ტორტი „ზღაპარი“


ტორტი „ზღაპარი"

 

მასალა:

ცომი:

კვერცხი 6ც.

შაქარი 1 ჭიქა

ზეთი 1 ჭიქა

კაკაო 100გრ.

გამაფხვირებელი 1პ.

პურის ფქვილი რასაც შეიზელს.

 

კრემი:

პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა

შაქარი 2 ჭიქა

წყალი ან რძე 3 ჭიქა

ვანილი 1ც.

კარაქი 150გრ.

სგუშონი 0,5 ქილა.

 

მომზადება:

კვერცხი, შაქარი, ზეთი, გამაფხვიერებელი და კაკაო კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ ნელ–ნელა დავამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი (ცომი ხელს არ უნდა ეკვროდეს). მომზადებული ცომი გავყოთ 8 ნაწილად, ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ფქვილმოყრილ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ აირღუმელში. დანარჩენი 7 ცომიც ასევე გამოვაცხოთ. თითოეული ფირფიტის გამოცხობას სჭირდება დაახლოებით 7 წუთი. გამომცხვარ ფირფიტებს გვერდები ჩამოვაჭრათ, ჩამოჭრილი გვერდები დავფხვნათ ხოლო ფირფიტები დავკრემოთ მომზადებული კრემით და ზემოდან მოვაყაროთ გვერდებიდან ჩამონაფხვენი.

 

კრემის მომზადება:

პურის ფქვილს ავურიოთ შაქარი და გავძრათ 1 ჭიქა ცივ წყალში, შემდეგ დავამატოთ 2 ჭიქა ადუღებული წყალი, ავურიოთ, დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ (დუღილისას კრემს განუწყვეტლივ ვურიოთ ხის კოვზით), სქელი მასის მიღებამდე, მოდუღების შემდეგ კრემი გადმოვდგათ გაზქურიდან და გავცივოთ. ცალკე ჯამში კარგად ავთქვიფოთ კარაქი, დავამატოთ სგუშნი და კვლავ ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ გაცივებული კრემი, ვანილი და ვთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული კრემი 20 წუთით შევდოთ მაცივარში (საყინულეში).

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 9788 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ზღაპარი“ | რეიტინგი: 4.0/9
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: