მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 14 » ტორტი „მაკოცე“
21:33
ტორტი „მაკოცე“


ტორტი „მაკოცე"

 

მასალა:

ნიგვზიანი ფირფიტა:

კვერცხის ცილა 4ც.

შაქარი 1 ჭიქა

ნიგოზი 2 ჭიქა.

 

თეთრი ფირფიტა:

პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა

კვერცხის გული (ყვითრი) 4ც.

კარაქი 150გრ.

შაქარი 3/4 ჭიქა

სოდა 0,5 ჩ/კ.

ძმარი 0,5 ს/კ.

 

კრემი:

სგუშონი 1 ქილა

კარაქი 300გრ.

ვანილი 1ც.

 

ნიგვზიანი ფირფიტის მომზადება:

გაციებული კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, (კვერცხის ცილა უნდა გადაიქცეს თეთრ ქაფად), შემდეგ ისე რომ მიქსერი არ გავაჩეროთ ნელ–ნელა ჩავყაროთ შაქარი და ავთქვიფოთ, დავამატოთ მოხახლული წვრილად დაჭრილი ნიგოზი და კარგად ავურიოთ. გამოსაცხობ ფორმაზე დავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი, წავუსვათ კარაქი, ჩავასხათ მომზადებული ცომი, შევდგათ გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ დაახლოებით 1,5 საათი.

 

თეთრი ფირფიტის მომზადება:

დარბილებულ კარაქს ავურიოთ შაქარი, დავამატოთ კვერცხის გული (ყვითრი) და ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ სოდა ძმრით ათქვეფილი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული ცომი გავყოთ ორ ნაწილად, გამოსაცხობ ფორმაში ჩავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი, ცოტათი მოვაბკუროთ წყალი და ჩავასხათ ცომი. გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში. მეორე ცომიც ასევე გამოვაცხოთ.

 

კრემის მომზადება:

კარაქი ავთქვიფოთ, დავამატოთ სგუშონი და ვანილი და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

 

ტორტის აწყობა:

თეთრ ფირფიტას წავუსვათ მომზადებული კრემი, დავაფაროთ ნიგვზიანი ფირფიტა, წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ თეთრი ფირფიტა და თავზე და ირგვლივ წავუსვათ კრემი. მომზადებული ტორტი შევდგათ მაცივარში 2 საათით.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 3392 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „მაკოცე“ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: