მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 16 » შოკოლადის ტორტი
18:04
შოკოლადის ტორტი


შოკოლადის ტორტი

 

მასალა:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

კაკაო 7–8 ს/კ.

გამაფხვიერებელი 4 ჩ/კ.

შაქარი 1,5 ჭიქა

რძე 2 ჭიქა

 

კრემი:

სგუშონი 1 ქილა

კარაქი 200გრ.

მასალა:

 

მინანქარი (გლაზური):

სგუშონი 200გრ.

შავი შოკოლადი 200გრ.

შაქარი 2 ს/კ.

კარაქი 2 ჩ/კ.

ვანილი 1ც.

 

მომზადება:

პურის ფქვილს დავამატოთ კაკაო, გამაფხვიერებელი, შაქარი, კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ თბილი რძე და კარგად ავურიოთ (ათქვეფა არ შეიძლება). მომზადებული ცომი ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 30–40 წუთის განმავლობაში.

 

კრემის მომზადება:

კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ სგუშონი და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

სგუშონი ჩავასხათ პატარა ჭურჭელში, დავამატოთ დატეხილი შოკოლადი, შაქარი და დავდგათ გაზქურაზე, როდესაც ადუღდება გადმოვდგათ გაზქურიდან, ავურიოთ ვანილი და კარაქი. (ტორტზემოვასხათ გაგრილებული ფორმით). თუ გლაზური ძალიან სქელი გამოვიდა შეგვიძლია დავუმატოთ ადუღებული რძე.

 

ტორტის აწყობა:

გამომცხვარი ბისკვიტი გავყოთ შუაზე, ქვედა ნაწილს წავუსვათ მომზადებული კრემი, დავაფაროთ ზედა ნაწილი, წავუსვათ კრემი და მოვასხათ მინანქარი. მომზადებული ტორტი შევდგათ მაცივარში 4–5 საათით.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 2323 | დაამატა: natia | ტეგები: შოკოლადის ტორტი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: