მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 15 » შოკოლადის ნამცხვარი „ნეტარება“
18:03
შოკოლადის ნამცხვარი „ნეტარება“


შოკოლადის ნამცხვარი „ნეტარება"

 

მასალა:

შავი შოკოლადი 125გრ.

კარაქი 60გრ.

კვერცხი 3ც.

პურის ფქვილი 3ს/კ.

შაქარი 60გრ.

 

შიგთავსი:

გარგარის ჯემი გემოვნებით.

 

სიროფი:

წყალი 4 ს/კ.

კონიაკი 1,5 ს/კ.

შაქარი 2 ს/კ.

 

გასაფორმებლად:

შოკოლადი 100–200გრ.

 

მომზადება:

კვერცხის ცილა და გული განვაცალკევოთ ერთმანეთისგან. ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე (კვერცხის ცილა უნდა გადაიქცეს თეთრ ქაფად), შემდეგ ისე რომ მიქსერი არ გავაჩეროთ ნელ–ნელა ჩავყაროთ შაქარი და კარგად ავთქვიფოთ. შავი შოკოლადი კარაქთან ერთად გავადნოთ წყლის აბაზანაზე, ავურიოთ კვერცხის გული (ყვითრი) და ბრთხილად დავამატოთ ათქვეფილ ცილას, ავურიოთ, ბოლოს დავამატოთ ფქვილი და კვალვ ავურიოთ. მომზადებული ცომი თანაბრად გადავანწილოთ კეკსის ფორმებში (ფორმას წინასწარ წავუსვათ კარაქი) და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ ნამცხვრები ცოტა შევაგრილოთ, გავჭრათ თითოეული შუაზე, დავნამოთ მომზადებული სიროფით, წავუსვათ გარგარის ჯემი, შევაერთოთ ნახევრები, ნამცხვრის გვერდები ამოვავლოთ გახეხილ შოკოლადში (ნახევარი შოკოლადი წინასწარ გავხეხოთ, ხოლო ნახევარი გავადნოთ), ხოლო თავზე მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი.

 

სიროფის მომზადება:

შაქარს დავამტოთ წყალი დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ 5 წუთი, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან და დავამატოთ კონიაკი.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2752 | დაამატა: natia | ტეგები: შოკოლადის ნამცხვარი „ნეტარება“ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: