მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1348
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 16 » შოკოლადის ნამცხვარი
17:52
შოკოლადის ნამცხვარი


შოკოლადის ნამცხვარი

 

მასალა:

პურის ფქვილი 2/3 ჭიქა

კვერცხი 4ც.

შაქარი 1/2 ჭიქა

სოდა 0,5 ჩ/კ.

გახეხილი შოკოლადი 50გრ.

ვანილი გემოვნებით.

 

კრემი:

კარაქი 200გრ.

კვერცხის გული 3ც.

შაქარი 1/2  ჭიქა

ხსნადი ყავა 1 ს/კ.

კაკაო 1 ს/კ.

ვანილი გემოვნებით.

 

გასაფორმებლად:

გახეხილი შოკოლადი გემოვნებით.

 

მომზადება:

კვერცხის ცილა და გული განვაცალკევოთ ერთმანეთისგან. ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე (კვერცხის ცილა უნდა გადაიქცეს თეთრ ქაფად), შემდეგ ისე რომ მიქსერი არ გავაჩეროთ ნელ–ნელა ჩავყაროთ შაქარი და ავთქვიფოთ, შემდეგ სათითაოდ ჩავყაროთ კვერცხის გულები და კვლავ ვთქვიფოთ მიქსერით, ბოლოს დავამატოთ ასევე ნელ–ნელა პურის ფქვილი, სოდა, ვანილი, გახეხილი შოკოლადი და ვურიოთ ხის კოვზით ერთიანი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა ჩავსახათ პერგამენტჩაფარებულ, ცხიმწასმულ, ფქვილმოყრილ გამოსაცხობ ფორმაში (ცომი უნდა ჩავასხათ გაცხელებულ ფორმაში) და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში 15–20 წუთის განმავლობაში. (ცხობის პერიოდში ყურადღება მივაქციოთ რომ ფირფიტა ძალიან არ გამოშრეს). გამოცხობის შემდეგ ფირფიტა ცოტა გავაცივოთ, შემდეგ გავჭრათ შუაზე, ქვედა ნაწილს წავუსვათ  კრემი, დავაფაროთ ზედა ნაწილი, წავუსვათ კრემი და მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი.

 

კრემის მომზადება:

კვერცხის გულს დავამატოთ შაქარი და გავაცხელოთ წყლის აბაზანაზე, დავამატოთ  ყავა, კაკაო, ვანილი განუწყვეტლივ ვურიოთ, ერთიანი წებოვანი მასის მიღებამდე, შემდეგ კვერცხიანი მასა გადმოვდგათ და ცოტა გავაცივოთ. კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით, დავამატოთ კვერცხიანი მასა და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 3324 | დაამატა: natia | ტეგები: შოკოლადის ნამცხვარი | რეიტინგი: 2.3/3
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: