მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1348
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 15 » შოკოლადის და ალუბლის ნამცხვარი
17:56
შოკოლადის და ალუბლის ნამცხვარი


შოკოლადის და ალუბლის ნამცხვარი

 

მასალა:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

შაქარი 2 ჭიქა

კვერცხი 6ც.

ზეთი 1 ჭიქა

გამაფხვიერებელი 1პ.

კაკაო 7–8 ს/კ.

მინერალური წყალი 1 ჭიქა

გატარებული ნიგოზი 100გრ.

კონსერვირებული ალუბალი გემოვნებით.

 

მინანქარი (გლაზური):

სგუშონი 100გრ.

შავი შოკოლადი 100გრ.

შაქარი 1 ს/კ.

კარაქი 1 ჩ/კ.

ვანილი 1ც.

 

მომზადება:

კვერცხი კარგად ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ ზეთი, გამაფხვიერებელი, კაკაო, მინერალური წყალი, გატარებული ნიგოზი, პურის ფქვილი და კარგად ავურიოთ. მიღებული მასა ჩავსახათ პერგამენტჩაფარებულ, ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში (ცომი უნდა ჩავასხათ გაცხელებულ ფორმაში) ცომს მოვაყაროთ ალუბალი, შევდგათ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 45 წუთი. გამოცხობის შემდეგ ცოტა გავაცივოთ და მოვასხათ მომზადებული მინანქარი.

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

სგუშონი ჩავასხათ პატარა ჭურჭელში, დავამატოთ დატეხილი შოკოლადი, შაქარი და დავდგათ გაზქურაზე, როდესაც ადუღდება გადმოვდგათ გაზქურიდან, ავურიოთ ვანილი და კარაქი. (ტორტზე ან ნამცხვარზე მოვასხათ გაგრილებული ფორმით). თუ გლაზური ძალიან სქელი გამოვიდა შეგვიძლია დავუმატოთ ადუღებული რძე.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2200 | დაამატა: natia | ტეგები: შოკოლადის და ალუბლის ნამცხვარი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: