შოკოლადის და ალუბლის
ნამცხვარი
მასალა:
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
შაქარი 2 ჭიქა
კვერცხი 6ც.
ზეთი 1 ჭიქა
გამაფხვიერებელი 1პ.
კაკაო 7–8 ს/კ.
მინერალური წყალი 1 ჭიქა
გატარებული ნიგოზი 100გრ.
კონსერვირებული ალუბალი გემოვნებით.
მინანქარი (გლაზური):
სგუშონი 100გრ.
შავი შოკოლადი 100გრ.
შაქარი 1 ს/კ.
კარაქი 1 ჩ/კ.
ვანილი 1ც.
მომზადება:
კვერცხი კარგად ავთქვიფოთ შაქართან ერთად,
დავამატოთ ზეთი, გამაფხვიერებელი, კაკაო, მინერალური წყალი, გატარებული ნიგოზი,
პურის ფქვილი და კარგად ავურიოთ. მიღებული მასა ჩავსახათ პერგამენტჩაფარებულ,
ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში (ცომი უნდა ჩავასხათ გაცხელებულ ფორმაში) ცომს
მოვაყაროთ ალუბალი, შევდგათ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ
45 წუთი. გამოცხობის შემდეგ ცოტა გავაცივოთ და მოვასხათ მომზადებული მინანქარი.
მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:
სგუშონი ჩავასხათ პატარა ჭურჭელში,
დავამატოთ დატეხილი შოკოლადი, შაქარი და დავდგათ გაზქურაზე, როდესაც ადუღდება
გადმოვდგათ გაზქურიდან, ავურიოთ ვანილი და კარაქი. (ტორტზე ან ნამცხვარზე მოვასხათ
გაგრილებული ფორმით). თუ გლაზური ძალიან სქელი გამოვიდა შეგვიძლია დავუმატოთ
ადუღებული რძე.
|