
შემწვარი ვაშლი
მასალა:
ვაში 8ც.
1 ცალი ლიმონის წვენი
კვერცხი 2ც.
შაქარი 0,5 ჭიქა
თეთრი ღვინო 1 ჭიქა
პურის ფქვილი 1 ჭიქა.
მომზადება:
ვაშლები გავასუფთავოდ, თითოეულს ამოვაჭრათ „გულები" , დავჭრათ
მრგავალდ და მოვასხათ ლიმონის წვენი. კვერცხი ავთქვიფოთ, დავამატოთ შაქარი, ღვინო,
პურის ფქვილი და კარგად ავურიოთ, მომზადებულ მასაში ამოვავლოთ ვაშლის ნაჭრები და
შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან. მომზადების შემდეგ მოვაყაროთ შაქარის პუდრა.
|