შემწვარი ქათამი
ვაშლით და ყველით
მასალა:
ქათმის ხორცი 1კგ.
ვაშლი 0,5კგ.
ყველი 200გრ.
ვაშლის წვენი 1 ჭიქა
წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ქათმის ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის
ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და შევწვათ ზეთში, შემდეგ ცეცხლგამძლე
ჭურჭელში ჩავასხათ ვაშლის წვენი, ჩავაწყოთ შემწვარი ხორცი, საშუალო ზომის ნაჭრებად
დაჭრილი ვაშლი და შევდგათ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 30 წუთით,
შემდეგ გამოვიღოთ აირღუმელიდან, მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და კვალ შევდგათ აირღუმელში
10 წუთით, რათა ყველი გადნეს.
|