მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 2 » სამარხვო ტორტი
16:53
სამარხვო ტორტი


სამარხვო ტორტი

 

მასალა:

ბისკვიტი:

პურის ფქვილი (გაცრილი) 1+3/4 ჭიქა

მარილი 1/2 ჩ/კ.

ფორთოხლის წვენი 3/4  ჭიქა

ფორთოხლის ცედრა გახეხილი (კანი) 2 ჩ/კ.

შაქარი 3/4  ჭიქა

სიმინდის ზეთი 1/3 ჭიქა

ღვინის ძმარი 30მლ.

სოდა 1 ჩ/კ.

წყალი 2 ს/კ.

 

სიროფი:

ფორთოხლის წვენი 100მლ.

შაქარი 75გრ.

 

შიგთავსი:

ნებისმიერი ჯემი ან მურაბა გემოვნებით.

 

მინანქარი (გლაზური):

ფორთოხლის წვენი 3 ს/კ.

შაქარი 3 ს/კ.

კაკაო 3 ს/კ.

სამარხვო კარაქი 50გრ.

 

მომზადება:

ბისკვიტის მომზადება:

ფქვილს შევურიოთ მარილი. ფორთოხლის წვენს დავამატოთ, ზეთი, ფორთოხლის ცედრა, შაქარი და კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ დავამატოთ ძმარი და კვლავ ავთქვიფოთ, ბოლოს დავამატოთ ფქვილი, წყალში გახსნილი სოდა, ისევ ავთქვიფოთ და მომზადებული ცომი ჩავსახათ პერგამენტჩაფარებულ, ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში (ცომი უნდა ჩავასხათ გაცხელებულ ფორმაში) და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 20–25 წუთის განმავლობაში. ბისკვიტის მზადყოფნა შევამოწმოთ ხის ჯოხით, ბისკვიტის ცენტრში ჩავარჭოთ ჯოხი და როდესაც ამოვიღებთ თუ ჯოხი მშრალია ე.ი ბისკვიტი მზადაა.

 

სიროფის მომზადება:

ფორთოხლის წვენს დავამატოთ შაქარი და ვადუღოთ 15 წუთი.

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

შაქარს დავამატოთ კაკო, ფორთოხლის წვენი, დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ შესქელებამდე, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, ავურიოთ კარაქი ცოტა გავაცივოთ და მოვასხათ ტორტს.

 

ტორტის აწყობა:

გამომცხვარი ბისკვიტი გავყოთ შუაზე, ქვედა ფენა დავნამოთ მომზადებული სიროფით, წავუსვათ ჯემი, დავაფაროთ ზედა ფენა, დავნამოთ, მოვასხათ მომზადებული მინანქარი და გავაფორმოთ ნიგოზით. მომზადებული ტორტი შევდგათ მაცივარში რამოდენიმე საათით.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 6112 | დაამატა: natia | ტეგები: სამარხვო ტორტი | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: