მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1347
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 7 » სამარხვო ფახლავა
16:53
სამარხვო ფახლავა




სამარხვო ფახლავა

 

მასალა:

ცომი:

გაცრილი პურის ფქვილი 7-8 ჭიქა

წყალი (თბილი) 3 ჭიქა 

ზეთი 7-8 ს/კ.

ცოტა მარილი.

 

შიგთავსი:

მოხალული და გატარებული ნიგოზი 400გრ.

დარიჩინი 1 ს/კ.

ვანილი 10გრ.

შაქარი 4–5 ს/კ.

სამარხვო კარაქი ან მარგარინი 200–250გრ.

 

სიროფი:

შაქარი  200გრ.

წყალი 1 ჭიქა

თაფლი 100გრ.

ლიმონის წვენი 1 ს/კ.

ლიმონის ცედრა (კანი) 1 ს/კ.

 

მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ წყალი, ზეთი, მარილი და მოვზილოთ რბილი, ელასტიური ცომი (თუ ცომი ხელზე გვეკრება შეგვიძლია დავამატოთ ცოტა პურის ფქვილი). მომზადებული ცომი დავდგათ თბილ ადგილზე 30 წუთით, შემდეგ ცომი გავყოთ 9 ნაწილად (ერთი ნაწილი შედარებით დიდი უნდა იყოს), თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ თხლად, დიდი ნაწილი დავაფაროთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ გამდნარი კარაქი, დავაფაროთ მეორე ცომი, წავუსვათ კარაქი, მოვაყაროთ მომზადებული შიგთავსი, თანაბრად გადავანწილოთ, დავაფროთ მესამე ცომი, წავუსვათ კარაქი, მოვაყაროთ ნიგოზი და ასე გავიმეოროთ ბოლო ფენამდე, ბოლო ფენას წავუსვათ კარაქი, დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად (ფახლავა ბოლომდე არ ჩავჭრათ, რადგან სიროფი ფორმის ძირში ჩაიკრავს), გავაფორმოთ ნიგვზით, გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ 15 წუთი, შემდეგ შევდგათ 180–190* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 25 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გამოვიღოთ აირღუმელიდან, მოვასხათ სიროფის ნახევარი და კვალავ შევდგათ არღუმელში 15 წუთით, 15 წუთის შემდეგ ისევ მოვასხათ სიროფი და ვაცხოთ კიდევ 15 წუთი. 

 

შიგთავსის მომზადება:

გატარებულ ნიგოზს დავამატოთ დარიჩინი, შაქარი, ვანილი და კარგათ ავურიოთ.

 

სიროფის მომზადება:

შაქარს დავასხათ წყალი, დავამატოთ თაფლი, ლიმონის ცედრა და წვენი, კარგად ავურიოთ და ვხარშოთ რამოდენიმე წუთი ნელ ცეცხლზე. (სიროფი უნდა მოვამზადოთ ფახლავის ცხობის პერიოდში).

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 6393 | დაამატა: natia | ტეგები: სამარხვო ფახლავა | რეიტინგი: 4.0/3
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: