სამარხვო ორცხობილა
მასალა:
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
სახამებელი (კრახმალი) 1 ჭიქა
შაქარი 1 ჭიქა
მარილი 1 ჩ/კ.
გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ.
მცენარეული ზეთი 1/2 – 3/4 ჭიქა
წყალი 3/4 ჭიქა.
მომზადება:
ფქვილს ავურიოთ სახამებელი,
გამაფხვიერებელი და გავცრათ, შემდეგ
გაცრილი ფქვილი პატარა პორციებად ჩავყაროთ ზეთში, კარგად ავურიოთ,
დავამატოთ შაქარი, მარილი, წყალი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. მომზადებული ცომი
გავაბრტყელოთ თხლად 5 მმ სისქეზე, დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად, მოვათავსოთ
გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 170–180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში
დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ სურვილისამებრ შეგვიძლია
მოვაყაროთ შაქარის პუდრა.
|