მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1347
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 2 » სამარხვო ორცხობილა
16:48
სამარხვო ორცხობილა


სამარხვო ორცხობილა

 

მასალა:

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

სახამებელი (კრახმალი) 1 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

მარილი 1 ჩ/კ.

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ.

მცენარეული ზეთი 1/2 – 3/4 ჭიქა

წყალი 3/4 ჭიქა.

მომზადება:

ფქვილს ავურიოთ სახამებელი, გამაფხვიერებელი და გავცრათ, შემდეგ  გაცრილი ფქვილი პატარა პორციებად ჩავყაროთ ზეთში, კარგად ავურიოთ, დავამატოთ შაქარი, მარილი, წყალი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ თხლად 5 მმ სისქეზე, დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად, მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 170–180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ სურვილისამებრ შეგვიძლია მოვაყაროთ შაქარის პუდრა.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 2226 | დაამატა: natia | ტეგები: სამარხვო ორცხობილა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: