სამარხვო ხრაშუნა ნამცხვარი
მასალა:
წყალი 1 ჭიქა
ძმარი 3 ს/კ.
არაყი 1 ს/კ.
ზეთი 7 ს/კ.
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
სამარხვო მარგარინი 450გრ.
მომზადება:
ძმარს დავასხათ წყალი (ოთახის ტემპერატურის), ძმარი, არაყი, ზეთი,
დავაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი, გავყოთ 3 ნაწილად, თითოეული ნაწილი
გავაბრტყელოთ, წავუსვათ 50გრ. მარგარინი, დავკეცოთ კონვერტისებურად და შევინახოთ
მაცივარში (საყინულეში) 15–20წთ. ეს პროცესი გავიმეოროთ სამჯერ. მომზადებული
სამივე ცომი გავაბრტყელოთ კვადრატისებურად, თითოეული კვადრატი დავჭრათ პატარა
ნაჭრებად, დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, ფუნჯით წავუსვათ ცოტა წყალი, მოვაყაროთ
შაქარი და გამოვაცხოთ 220* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 5
წუთის განმავლობაში.
|