ყველის და კვერცხის
კონვერტები
მასალა:
ცომი:
კვერცხი 1ც.
წყალი 1 ჭიქა
ძმარი 3 ს/კ.
ზეთი 3 ს/კ.
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
მარგარინი 300გრ.
შიგთავსი:
ყველი, კვერცხი და ქინძი გემოვნებით.
მომზადება:
კვერცხი ავთქვიფოთ მიქსერით, დავასხათ წყალი (ოთახის ტემპერატურის),
ძმარი, ზეთი, დავაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. გავყოთ 2 ნაწილად,
თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ, წავუსვათ 50გრ. მარგარინი, დავკეცოთ კონვერტისებურად
და შევინახოთ მაცივარში (15–20წთ.). ეს პროცესი გავიმეოროთ სამჯერ. შემდეგ ორივე
ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, თითოეული გავაბრტყელოთ თხლად, დავჭრათ პატარა
კვადრატის ფორმის ნაჭრებად, თითოეულ კვადრატის ცენტრში მოვათავსოთ მომზადებული
შიგთავსი, შევახვიოთ კონვერტისებურად, დავაწყოთ ტაფაზე და შევწვათ ორივე მხრიდან.
შიგთავსის მომზადება:
ყველი გავხეხოთ, დავამატოთ გახეხილი კვერცხი, წვრილად დაჭრილი ქინძი
და კარგად ავურიოთ.
|