ყვავილოვანი კომბოსტოს მწნილი
მასალა:
ყვავილოვანი კომბოსტო
1,5–2კგ.
ჭარხალი 1ც.
სტაფილო 1ც.
შავი პილპილი
(მარცვლები) 5–7ც.
ცხარე წიწაკა 3ც.
ნიორი 2–3 კბილი
მარილწყალი:
1,5 ლიტრ წყალზე 100გრ.
მარილი და 100გრ. შაქარი.
მომზადება:
კომბოსტო გავრეცხოთ და
დავშალოთ ყვავილებად. ჭარხალი და სტაფილო გავასუფთავოდ და დავჭრათ პატარა
ნაჭრებად. ქილაში ჩავაწყოთ კომბოსტო, სტაფილო, ჭარხალი, ნიორი, წიწაკა, შავი
პილპილი, შემდეგ დავასხათ ადუღებული მარილწყალი, დავაფაროთ თავსახური და დავადგათ
თბილ ადგილზე 3–4 დღით. (თუ დავასხამთ ცივ მარილწყალს უნდა შევინახოთ ცივ ადგილზე
ერთი კვირით).
|