ყავა ვარშავულად
მასალა:
დაფქვილი ყავა 2–3 ჩ/კ.
წყალი 200გრ.
რძე 85გრ.
ცხელი რძე თავზე მოსასხმელად 100გრ.
შაქარი გემოვნებით.
მომზადება:
რეძე ჩავასხათ ღრმა ჩურჭელში, შევდგათ აირღუმელში, და წამოვადუღოთ,
წარმოქმნილი ქაფი მოვხადოთ. მოვადუღოთ ყავა, გავფილტროთ, ჩავსახათ ქვაბში,
დავამატოთ თბილი რძე და შაქარი და კვლავ წამოვადუღოთ. სუფრაზე მიტანის წინ ყავა
დავასხათ ჭიქებში და თავზე მოვათავსოთ ცხელი რძის ქაფი.
(გამოდის ორი პორცია).
|