ყავა თრქულად
მასალა:
ყავა 2 ჩ/კ.
წყალი 300გრ.
ცოტა მარილი
შაქარი გემოვნებით.
მომზადება:
ყავის მადუღარაში ჩავყაროთ ყავა, მარილი, შაქარი, დავასხათ ცივი წყალი
და დავდაგთ ნელ ცეცხლზე, როგორც კი ქაფი წამოიწევა ყავა გადმოვდგათ, შემდეგ ისევ
დავადგათ გაზქურაზე, რათა ქაფი კვლავ წამოიწიოს, რაც უფრო ხშირად გავიმეორებთ ამ
პროცედურას, ქაფი მითუფრო სქელი იქნება. სუფრაზე მიტანის წინ ყავას მოვხადოთ ქაფი,
დავასხათ ჭიქებში და თავზე მოვათავსოთ ქაფი. (გამოდის ორი პორცია).
|