მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1347
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 17 » ფორთოხლის ლიმონათი
19:07
ფორთოხლის ლიმონათი


ფორთოხლის ლიმონათი

 

მასალა:

ფორთოხალი 3ც.

ლიმონი 1ც.

შაქარი 0,5 ჭიქა

წყალი 1,5 ჭიქა

მომზადება:

ფორთოხალს და ლიმონს მოვაშოროთ კანი და გამოვწუროთ წვენი. წყალს დავამატოთ შაქარი, ავურიოთ და წამოვადუღოთ. შემდეგ დავამატოთ მსხვილად დაჭრილი ფირთოხლის და ლიმონის კანი, წამოვადუღოთ, შემდეგ გაზქურას დავუწიოთ და ვხარშოთ კიდევ 5–10 წუთი, შემდეგ გაზქურა გამოვრთოთ და სიროფი მთლიანად გავაცივოთ (იმისათვის რომ სიროფი სწრაფად გაცივდეს, ქვაბიანად მოვათავსოთ სიროფი წყლიან ჭურჭელში). გაცივებული სიროფიდან ამოვიღოთ ლიმონის და ფორთოხლის კანი, ხოლო სიროფი გავფილტროთ, დავამატოთ ფორთოხლის და ლიმონის წვენი, ჩავასხათ ქილაში და შევდგათ მაცივარში გასაცივებლად.

კატეგორია: სასმელები | ნანახია: 2060 | დაამატა: natia | ტეგები: ფორთოხლის ლიმონათი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: