ფორთოხლის ლიქიორი
მასალა:
ფორთოხალი 8–10ც.
არაყი 1,5ლ.
შაქარი 1კგ.
დარიჩინი და ფორთოხლის ცედრა (კანი) გემოვნებით.
მომზადება:
ფორთოხალს გამოვწუროთ წვენი, დავამატოთ არაყი, შაქარი, კარგად
ავურიოთ, ჩავასხათ ქილაში, შემდეგ, მომზადებულ სითხეში ჩავდოთ მარლაში გახვეული
დარიჩინი და ფორთოხლის ცედრა (კანი), ქილა დავდგათ თბილ ადგილზე 1,5–2 თვით. ამის
შემდეგ მარლა ამოვიღოთ, ხოლო ქილაში დარჩენილი მასა გავფილტროთ. მიღებული ლიქიორი
ჩავასხათ ქილებში და გავაჩეროთ კიდევ 2–3 თვე.
|