მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 24 » ფარშირებული ქარიყლაპია
18:31
ფარშირებული ქარიყლაპია


ფარშირებული ქარიყლაპია

 

მასალა:

თევზი (ქარიყლაპია) 1,2–1,5კგ.

ხახვი 2 თავი

სტაფილო 2–3ც.

ბულგარული წიწაკა 2–3ც.

ნიორი 2–3 კბილი

მაიონეზი 4–5 ს/კ.

შავი პილპილი, გახეხილი ჯანჯაფილი და მარილი გემოვნებით.

ზეთი შესაწვავად.

 

მომზადება:

თევზს ზურგზე სიგრძეზე გავუკეთოთ ჭრილი და ფრთხილად გავასუფთავოთ (გამოვშიგნოთ, ლაყუჩებიც მოვაცალოთ). კარგად გავრეცხოთ, მოვაყაროთ მარილი და სიცარიელე ამოვავსოთ ბოსტნეულის ფარშით, ჭრილი შევაერთოდ ხის ჩხირებით, ფარშირებული თევზი მოვათავსოთ ცეცხგამძლე ჭურჭელში, ზედაპირზე წავუსვათ მაიონეზი (მაიონეზს წინასწარ ავურიოთ დანაყილი ნიორი) და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე დაახლოებით 40–45 წუთი. მომზადების შემდეგ გავაფოროთ ლიმონის ნაჭრებით, ზეთისხილით და სალათის ფოთლებით.

 

ფარშის მომზადება:

ხახვი დავჭრათ ნახევარმთვარისებულად და მოვშუშოთ ზეთში, დავამატოთ გახეხილი სტაფილო, კვლავ მოვთუშოთ, შემდეგ დავამატოთ ნახევარმთვარისებულად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და ვთუშოთ კიდევ 2–3 წუთი, ბოლოს დავამატოთ შავი პილპილი, ჯანჯაფილი, მარილი და კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: თევზის კერძები | ნანახია: 1959 | დაამატა: natia | ტეგები: ფარშირებული ქარიყლაპია | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: