პოვიდლოს
პერაშკი (სამარხვო)
მასალა:
პურის
ფქვილი 370გრ.
საფუარი
(დროჟი) 4გრ.
შაქარი
2 ს/კ.
მარილი
1/2 ჩ/კ.
ზეთი
2 ს/კ.
თბილი
წყალი 250მლ.
ზეთი
შესაწვავად.
შიგთავსი:
პოვიდლო
(პოვიდლო უნდა იყოს სქელი) 150გრ.
დაფქვილი
ორცხობილა (სუხარი) 2 ს/კ.
მომზადება:
საფუარი
გავხსნათ წყალში, დავამატოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი, ზეთი და მოვზილოთ რბილი ცომი.
ჯამს წავუსვათ ცოტა ცხიმი, მოვათავსოთ მასზე ცომი, დავაფაროთ ტილო და შევდგათ ერთი
დღით მაცივარში. მეორე დღეს ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, პოვიდლოს ავურიოთ სუხარი,
გავაკეთოთ პერაშკები და შევწვათ ზეთში.
|