პოვიდლოს პეროგი
მასალა:
პურის ფქვილი 4 ჭიქა
მაიონეზი 200გრ.
შაქარი 1 ჭიქა
კვერცხი 1ც.
მარგარინი 200გრ.
სოდა 1 ჩ/კ.
ძმარი 1 ს/კ.
ნებისმიერი სქელი პოვიდლო ან მურაბა.
მომზადება:
კვერცხი და შაქარი ავთქვიფოთ, დავამატოთ მარგარინი, მაიონეზი, სოდა
ძმრით ათქვეფილი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი გავყოთ ორ ნაწილად,
ერთი ნაწილი უნდა იყოს მეორე ნაწილზე ოდნავ დიდი. პატარა ნაწილი შევდგათ მაცივარში
(საყინულეში) 20 წუთით, დიდი ნაწილი კი გავაბრტყელოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ
პოვიდლო, შემდეგ მაცივრიდან გამოვიღოთ ცომი, გავხეხოთ და მოვაყაროთ პოვიდლოს,
გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 40 წუთის განმავლობაში.
|