პლაცინდა მოლდოვურად
მასალა:
ცომი:
წყალი 1 ჭიქა
ზეთი 3 ს/კ.
კვერცხი 2ც.
ცოტა მარილი
პურის ფქვილი რასაც შეიზელს
შიგთავსი:
ყველი და ხაჭო გემოვნებით.
მარგარინი 200გრ.
არაჟანი 400გრ.
კვერცხი 2ც.
მომზადება:
კვერცხი ავთქვიფოთ, დავამატოთ თბილი წყალი, ზეთი, მარილი, პურის
ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 20 წუთი.
მომზადებული ცომი გავყოთ 6 ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ თხლად, 1 ცალი
გაბრტყელებული ცომი დავაფაროთ გამოსაცხობ ფორმაზე (ფორმას წინასწარ წავუსვათ
ზეთი), ისე რომ ცომის გვერდები გადმოვიდეს ფორმის გვერდებზე, წავუსვათ გამდნარი
მარგარინი, დავაფაროთ მეორე ცომი, წავუსვათ მარგარინი, დავაფაროთ მესამე ცომი
წავუსვათ მარგარინი, შემდეგ წავუსვათ შიგთავსი, დავაფაროთ მეოთხე ცომი წავუსვათ
მარგარინი, დავაფაროთ მეხუთე ცომი კვლავ წავუსვათ მარგარინი, დავაფროთ 6 ცომი წავუსვათ
მარგარინი, შემდეგ შიგთავსი, ცომს გადავუკეცოთ გვერდები და მთლიან ზედაპირზე
მოვასხათ არაჟნიანი მასა (წინასწარ კვერცხი ავთქვიფოთ, დავამატოთ არაჟანი და
კარგად ავურიოთ), შევდგათ 180გრ.
ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 45–50 წუთის განმავლობაში.
შიგთავსის მომზადება:
ყველი გავხეხოთ,
დავამატოთ ხაჭო და კარგად ავურიოთ.
|