პიცა
მასალა:
ცომი:
საფუარი 1 ჩ/კ.
თბილი წყალი 200 მლ.
შაქარი 1 ჩ/კ.
მარილი 0,5 ჩ/კ.
ზეითუნის ზეთი 1 ჩ/კ.
1.5-2 ჭიქა ფქვილი
შიგთავსი:
სოკო (ქამა) 80გრ.
ქათმის ფილის ფარში 160გრ.
ყველი 150გრ.
პომიდორი 2ც.
კეჩუპი 3–4 ს/კ.
1–2 ჩ/კ. ზეითუნის ზეთი
წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
გაცრილ ფქვილს
დავამატოთ, საფუარი, მარილი, შაქარი და ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ ზეთი, თბილი წყალი
და მოვზილოთ ცომი. მოზელილი ცომი
გადავიტანოთ ცხიმწასმულ ჯამზე, გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 45–50
წუთით. მომზადებული ცომი გავბრტყელოთ ცხიმწასმულ მაგიდაზე, გაბრტუყელებული ცომი
გადავიტანოთ პერგამენტდაფარებულ, ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, ცომს წავუსვათ
კეჩუპი, მთლიან ზედაპრირზე გადვანაწილოთ ქათმის ფილის ფარში, თავზე დავაწყოთ
დაჭრილი სოკო, პომიდორი, მოვაპკუროთ ზეთი, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და შევდგათ
აირღუმელში 5–7 წუთით, შემდეგ გამოვიღოთ, მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და ისევ
შევდგათ აირღუმელში.
|