პეროგი „სინაზე"
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
შაქარი 0,5 ჭიქა
მარგარინი 250გრ.
გამაფხვიერებელი 1ჩ/კ.
შიგთავსი:
ხაჭო 200–300გრ.
შაქარი 0,5 ჭიქა
ვაშლი 2ც.
ვანილი 1ჩ/კ.
კვერცხი 1ც.
მომზადება:
მარგარი გავყინოთ და გავხეხოთ, დავამატოთ შაქრი, პურის ფქვილი,
გამაფხვიერებელი და კარგად ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული ცომი
დავამგრვალოთ, შემდეგ გავყოთ ორ ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ 1 სმ.
სისქეზე, ერთი ნაწილი მოვთავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, შემდეგ ცომის
მთლიან ზედაპირზე თანაბრად გადავანაწილოთ შიგთავსი, გადავაფაროთ ცომის მეორე
ნაწილი, ცომის გვერდები კარგად შევაერთოთ, წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და
გამოვცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 30–40 წუთის განმავლობაში.
შიგთავსის მომზადება:
ვაშლი გავთალოთ და გავხეხოთ, შემდეგ
დავამატოთ ხაჭო, შაქარი, ვანილი და კარგად ავურიოთ. (თუ შიგთავსი ძალიან წყლიანი
გამოგვივიდა, შეგვიძლია გავწუროთ თუშფალანგზე).
|