მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 7
სტუმარი: 7
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 4 » პეროგი „სინაზე“
16:35
პეროგი „სინაზე“


პეროგი „სინაზე"

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

შაქარი 0,5 ჭიქა

მარგარინი 250გრ.

გამაფხვიერებელი 1ჩ/კ.

 

შიგთავსი:

ხაჭო 200–300გრ.

შაქარი 0,5 ჭიქა

ვაშლი 2ც.

ვანილი 1ჩ/კ.

კვერცხი 1ც.

 

მომზადება:

მარგარი გავყინოთ და გავხეხოთ, დავამატოთ შაქრი, პურის ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კარგად ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული ცომი დავამგრვალოთ, შემდეგ გავყოთ ორ ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ 1 სმ. სისქეზე, ერთი ნაწილი მოვთავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, შემდეგ ცომის მთლიან ზედაპირზე თანაბრად გადავანაწილოთ შიგთავსი, გადავაფაროთ ცომის მეორე ნაწილი, ცომის გვერდები კარგად შევაერთოთ, წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და გამოვცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 30–40 წუთის განმავლობაში.

 

შიგთავსის მომზადება:

ვაშლი გავთალოთ და გავხეხოთ, შემდეგ დავამატოთ ხაჭო, შაქარი, ვანილი და კარგად ავურიოთ. (თუ შიგთავსი ძალიან წყლიანი გამოგვივიდა, შეგვიძლია გავწუროთ თუშფალანგზე).

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 3889 | დაამატა: natia | ტეგები: პეროგი „სინაზე“ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: