მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 16 » ნამცხვარი „რიჟიკა“
17:59
ნამცხვარი „რიჟიკა“


ნამცხვარი „რიჟიკა"

 

მასალა:

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

კვერცხი 6ც.

შაქარი 1,5 ჭიქა

ზეთი 1 ჭიქა

გამაფხვიერებელი 1 პაჩკა

ვანილი გემოვნებით.

 

კრემი:

სგუშონი 1 ქილა

კარაქი 250გრ.

კაკაო 3 ს/კ.

 

მომზადება:

კვერცხის ცილა და გული განვაცალკევოთ ერთმანეთისგან. ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე (კვერცხის ცილა უნდა გადაიქცეს თეთრ ქაფად), შემდეგ ისე რომ მიქსერი არ გავაჩეროთ ნელ–ნელა ჩავყაროთ შაქარი და ავთქვიფოთ, შემდეგ სათითაოდ ჩავყაროთ კვერცხის გულები და კვლავ ვთქვიფოთ მიქსერით, ბოლოს დავამატოთ ზეთი, გამაფხვიერებელი, ვანილი, ფქვილი და ვურიოთ ხის კოვზით ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული ცომი დავასხათ პერგამენტდაფარებულ, ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში. გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ და დავჭრათ მრგვალად, ნარჩენები დავფხვნათ და გამოვაშროთ აირღუმელში. რგოლებს წავუსვათ მომზადებული კრემი და შევაერთოთ ერთმანეთზე, ამოვავლოთ დაფხვნილ ნარჩენებზე.

 

კრემის მომზადება:

კარაქი ავთქვიფოთ, დავამატოთ სგუშონი, კაკაო და კვლავ ვთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 5155 | დაამატა: natia | ტეგები: ნამცხვარი „რიჟიკა“ | რეიტინგი: 3.5/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: