ნამცხვარი ეკლერი ალუბლის კრემით
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 150გრ.
წყალი 1 ჭიქა
კარაქი 100გრ.
კვერცხი 4ც.
ცოტა მარილი.
კრემი:
კარაქი 100გრ.
შაქარი 200გრ.
ალუბალი 150გრ.
ხაჭო 200გრ.
ქიშმიში 100გრ.
ვანილი გემოვნებით.
მომზადება:
ქვაბში ჩავასხათ წყალი,
დავამატოთ კარაქი, მარილი, დავდგათ გაზქურაზე, წამოვადუღოთ, შემდეგ ნელ–ნელა
დავამტოთ ფქვილი, კარგად ავურიოთ, გაზქურაზე გავაჩეროთ 2 წუთი (ცომი არ უნდა
დაგვეწვას), შემდეგ გადმოვდგათ მასა გაზქურიდან, სწრაფად დავამატოთ ყველა კვერცხი
და კარგად ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. გამოსაცხობ ფორმაზე დავაფაროთ პერგამენტის
ქაღალდი, წავუსვათ ზეთი და სუფრის კოვზის საშუალებით, პატარა ფორმებად მოვათავსოთ
მომზადებული მასა, შემდეგ
შევდგათ 175* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 35–45 წუთის
განმავლობაში. გამომცხვარი ეკლერები გამოვიღოთ აირღუმელიდან, ცოტა გავაცივოთ, შემდეგ
თითოეული გავჭრათ შუაზე ორ ფენად, წავუსვათ მომზადებული კრემი და დავაფაროთ
მეორე ფენა.
კრემის მომზადება:
ალუბალს (კურკა
გამოვაცალოთ) დავაყაროთ შაქარი, დავამატოთ 1 ს/კ. წყალი, დავდგათ გაზქურაზე და
ვადუღოთ დაახლოებით10 წუთი სიროფის შესქელებადე. ხაჭო ალუბლის სიროფთან ერთად
დავაბლენდეროთ, დავამატოთ ვანილი, დარბილებული კარაქი და კვლავ ავთქვიფოთ, შემდეგ
დავამატოთ ქიშმიში და ბრთხილად ავურიოთ.
|