მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1348
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 14 » ნამცხვარი "ჩამოცვენილი ფოთლები"
16:57
ნამცხვარი "ჩამოცვენილი ფოთლები"


ნამცხვარი  "ჩამოცვენილი ფოთლები"

 

მასალა:                          

პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა

კვერცხი 4ც.

შაქარი 1,5 ჭიქა

სოდა 1 ჩ/კ.

 

კრემი:

არაჯანი 0,5ლ.

შაქარი 1 ჭიქა

კაკო 1–2 ს/კ.

 

გატარებული ნიგოზი ან დაფხვნილი ორცხობილია გასაფორმებლად.

 

მომზადება:

კვერცხი და შაქრი ავთქვიფოთ, დავამატოთ სოდა, პურის ფქვილი და კარგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰოქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია). მომზადებული ცომი  სუფრის კოვზით მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე პატარა რგოლებად ერთმანეთსიგან 4–5 სმ–ს დაშორებით (რათა ერთმანეთს არ მიეკროს) და გამოვაცხოთ 200* გაცხელებულ აირღმელში 5–6 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ რგოლები ცოტა გავაცივოთ, შემდეგ თითოეული ჩანგლის საშუალებით ამოვავლოთ მომზადებულ კრემში და დავაწყოთ  ერთმანეთზე, თავზე მოვასხათ კრემი და მოვაყაროთ გატარებული ნიგოზი ან დაფხვნილი ორცხობილა. მომზადებული ტორტი შევდოთ მაცივარში რამოდენიმე საათით.

 

კრემის მომზადება:

შაქარი ავთქვიფოთ არაჟანთან ერთად, შემდეგ დავამატოთ კაკო და კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 1899 | დაამატა: natia | ტეგები: ნამცხვარი ჩამოცვენილი ფოთლები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: