მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 6
სტუმარი: 6
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 20 » მთიულური (მხლოვანა)
15:06
მთიულური (მხლოვანა)


მთიულური (მხლოვანა)

 

მასალა:

ცომი:

მარგარინი 200გრ.

მაწონი 500გრ.

კვერცხი 1ც.

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

მარილი 0,5 ჩ/კ.

პურის ფქვილი რასაც შეიზელს.

 

შიგთავსი:

ყველი (უმარილო, ჭყინტი) 350გრ.

წითელი ჭარხლის ფოთოლი 3 კონა

ქინძი 1 კონა

მწვანე ხახვი 1 კონა

ერბო 200გრ.

 

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ, დავამატოთ მაწონი, დარბილებული მარგარინი, სოდა ძმრით ათქვეფილი, მარილი, პურის ფქვილი და მოვზილოთ საშუალო სისქის ცომი. მომზადებული ცომი გავყოთ ორ ნაწილად, გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცომებზე მომზადებული შიგთავსი, მოვუკრათ თავი, გავაბრტყელოთ, შემდეგ ცომის შუაგული გავხსნათ (ეს ხდება იმისთვის, რომ ცხობის მომენტში ცომი არ გაიბეროს და არ გასკდეს) და შევწვათ ტაფაზე ან აირღუმელში.

 

შიგთავსის მომზადება:

ფხალი დავჭრათ წვრილად, მოვაყაროთ მარილი და კარგად ავსრისოთ, გავაჩეროთ 30 წუთი, შემდეგ გავწუროთ, დავამატოთ ყველი, ერბო, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, ქინძი და კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 3415 | დაამატა: natia | ტეგები: მთიულური (მხლოვანა) | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: