მოხარშული კვერცხი პომიდვრის
სოუსში
მასალა:
კვერცხი 7–8ც.
ხახვი 2–3 თავი
ნიორი 3 კბილი
პომიდორი 4–5ც. (ან
ტომაპტ–პასტა გემოვნებით)
ხმელი ქინძი 1 ჩ/კ. უცხო სუნელი 1 ჩ/კ.
ქინძი, წიწაკა და
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ხახვი დავჭრათ წვრილად
და მოთუშოთ ზეთში, შემდეგ დავამტოთ დანაყილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი პომიდორი ან
ტომატ–პასტა (თუ ტომატ პასტას გამოვიყენებთ დავამატოთ წყალი გემოვნებით),
მოვაყაროთ ხმელი ქინძი, წიწაკა, მარილი, კარგად ავურიოთ და ვთუშოთ 5–10 წუთი.
შემდეგ მომზადებულ სოუსში ჩავაწყოთ მოხარშული კვერცხი (ნაჭუჭი მოვაცალოთ), ვთუშოთ
5 წუთი და ბოლოს მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი.
|