მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 6
სტუმარი: 6
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 18 » მარწყვის ლიქიორი
18:07
მარწყვის ლიქიორი


მარწყვის ლიქიორი

 

მასალა:

მარწყვი 4,5კგ.

არაყი 1,5ლ.

წყალი 1,5ლ.

შაქარი (200მლ. წყალზე 400 გრამი შაქარი)

მომზადება:

1,5კგ. მარწყვი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ მინის ქილაში, დავასხათ 1,5ლ. არაყი. სხვა ქილაში მოვათავსოთ 1,5კგ. მარწყვი, დავასხათ წყალი და გავაჩეროთ სამი დღე. სამი დღის შემდეგ, წყლიანი მარწყვი გავფილტროთ, გაფილტრული წყალი დავასხათ 1,5კგ. მარწყვს და გავაჩეროთ კიდევ 3–4 დღე. შემდეგ კვლავ გავფილტროთ და გაფილტრული წყლისგან მოვადუღოთ შაქრის სიროფი (200მლ. წყალზე 400 გრამი შაქარი), სიროფი წამოვადუღოთ სამჯერ, წარმოქმნილი ქაფი მოვხადოთ. შემდეგ დაყენებული არაყი გავფილტროთ (მარწყვი გადავყაროთ, ჭამა არ შეიძლება!) და დავამატოთ გაცივებული სიროფი, ჩავასხათ ქილებში და გავაჩეროთ 2–3 თვე.

კატეგორია: ლიქიორი | ნანახია: 2487 | დაამატა: natia | ტეგები: მარწყვის ლიქიორი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: