მარწყვის ღვინო
მასალა:
მარწყვი 1კგ.
შაქარი 1კგ.
წყალი 0,5ლ.
არაყი 0,5ლ.
მომზადება:
მარწყვი გავასუფთავოდ, გავრეცხოთ,
ჩავჭყლიტოთ, მოვათავსოთ ღრმა ჭურჭელში, დავამატოთ წყალი, შაქარი და დავდგათ თბილ
ადგილზე. ხუთი დღის შემდეგ, შენახულ მარწყვს მოვხადოთ ქაფი და გავფილტროთ (მარწყვი
გავფილტროთ მარლის საშუალებით), წვენში დავამატოთ არაყი, ჩავასხათ ქილებში,
დავაფაროთ თავსახური და დავდგათ ცივ ადგილზე. ორი დღის შემდეგ ღვინო მზად იქნება.
|