ლიმონის და ყავის ლიქიორი
მასალა:
ყავის მარცვლები 1 ს/კ.
არაყი 1ლ.
ლიმონი 1ც.
შაქარი გემოვნებით.
მომზადება:
ლიმონს გავუკეთოთ ჭრილები, თითოეულ ჭრილში მოვათავსოთ ყავის
მარცვლები, შემდეგ ლიმონი ჩავდოთ სამ ლიტრიან ქილაში, დავამატოთ შაქარი, 0,5ლ.
არაყი, ავურიოთ, დავაფაროთ თავსახური და გავაჩეროთ 30 დღე. ვურიოთ ყოველ დღე,
შაქრის გადნობამდე. 30 დღის შემდეგ დავამატოთ კიდევ 0,5ლ. არაყი, ჩავასხათ ქილებში
და გამოვიყენოთ. ლიქიორი შეგვიძლია გავაზავოთ მინერალურ წყალში. ლიქიორიდან
ამოღებული ლიმონი გადავაგდოთ (ლიმონის ჭამა არ შეიძლება!).
|